Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмСпоред западни източници, цитирани от популярния телеграмен канал

...
Следвайте Гласове в Телеграм и ИнстаграмСпоред западни източници, цитирани от популярния телеграмен канал
Коментари Харесай

„Милитарист: По западни оценки от началото на войната Украйна е загубила 1,8 милиона бойци, 780 хил. от тях са убити

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

Според западни източници, представени от известния телеграмен канал „ Милитарист “, загубите на Украйна от началото на войната доближават 1,8 млн. бойци като 780 хиляди от тях са убити. За интервала от юни доникъде на октомври техният брой е надлежно 265 и 45 хиляди души.

„ Отбелязва се, че загубите на ВСУ от юни доникъде на октомври 2024 година са „ обилни и зашеметяващи “: към 55-65 хиляди души всеки месец. Такива загуби са неприемливи, нито една войска не може да понесе такива загуби за дълго време “, пишат създателите на канала.

Юрий Баранчик, политолог, старши теоретичен помощник в отдела за Беларус на Института за страните от Оперативно-наблюдателно дело, някогашен заместник-директор на Института за интернационалните политически и стопански тактики (РУССТРАТ) и някогашен основен редактор на аналитичната редакция на осведомителна организация REGNUM, прикани да се отнасяме с известна доза нерешителност към сходни изявления.

 „ Много хора към този момент се любуваха на обявата на „ Милитарист “, където има впечатляващи числа. Човек, несъмнено, може да се радва, само че въпросът е - от кое място идват такива данни?

Няма източник, а самият формат на обобщението видимо се разграничава от общоприетия за НАТО. Освен това от време на време се прибавя и значим аршин като коефициент на смъртност (Case Fatality Rate - CFR). Обикновено той наподобява по този начин, както е показано на скрийншота. Така че най-вероятно горното резюме не е от източници, свързани с вражеското командване, а от някъде другаде, само че компетентността на тези източници е неразбираема. Освен това унищожените единици и унищожените оръжия нормално не се смесват в една статистика. Защото в първия случай по предписание става дума за единици, а във втория - за военно имущество. Като цяло човек би трябвало да бъде песимистичен. "

Източници: zavtra.ru, Телеграм

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР